Обвинения за убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 г.

...
Обвинения за убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 г.
Коментари Харесай

Йоан Матев остава в ареста за убийството в Борисовата градина

Обвинения за убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина Йоан Матев остава в ареста. Това реши във вторник Софийският апелативен съд.

Решението идва единствено ден, откакто прокуратурата внесе обвинителния акт в съда. Преди седмица Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Матев от " задържане под " стража в " подписка ", като един от претекстовете за това решение беше с изключение на изтеклия законов период за задържане, само че и това, че прокуратурата не е внесла обвинителен акт. 

Днес от държавното обвиняване желаеха преустановяване на производството за мярката за неотклонение, защото е внесла обвинителния акт през вчерашния ден. Според прокуратурата точно фактът, че делото към този момент е в правосъдна фаза, значи, че са спазени всички периоди и мярката за неотклонение и трябвало да остане „ задържане под стража ”.

Според отбраната обаче обвиняването е „ нагнетило публичното мнение благодарение на четвъртата власт ”, като по този метод е обяснило на обществото в България, че тъкмо отбраната е забавило делото. Това влече след себе си преднамереност, уточни още отбраната на Йоан Матев.

В обвинителния акт се показва, че убийството на Георги е осъществено по изключително непосилен метод. След като бил намушкан неведнъж с нож, той изгубил огромно количество кръв и изпаднал в безсъзнание заради мозъчно обезкървяване. Той е изпитвал неописуеми болки и е могъл да осъзнае какво се случва с него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР